top of page
Foto van interview in Rino opleidingsgids

Naast therapie bied ik ook scholingen aan op het gebied van persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie, behandeling van somatoforme stoornissen en samenwerking met andere disciplines. Ik ben door het CRBKO erkend als docent.

In 2023 ben ik gestart met het geven van les in de psychotherapie-opleiding aan de RINO in Utrecht. Ik geef hier het blok 'diagnostiek en indicatiestelling' en het blok 'basis van de psychotherapie'. Verder is er een module in Emotion Focused Therapy for individuals aan de psychotherapie-opleiding, waarin ik les geef. Sinds 2024 geef ik het blok 'basis van de psychotherapie' ook aan de opleiding tot klinisch psycholoog.

Samen met Anke Hagen geef ik sinds 2022 jaarlijks een 5-daagse basiscursus Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie aan de RINO in Utrecht. Hierover is een interview te vinden op de RINO-website. 

 

In het verleden heb ik de volgende scholingen gegeven:

Op 27 oktober 2023 vond het VPeP-congres 'Zin in zijn' plaats. Chaja Kaufmann en ik hebben daar een workshop geven met als titel 'Wil jij je Ikigai ontdekken?'

Op 21 april 2018 heb ik met Annechien Koch een workshop geven op de verdiepingsdagen voor psychosomatisch fysiotherapeuten. De titel van de workshop luidde: "onvoldoende verklaard, voldoende bedaard?" en ging over zelfregulatie als therapeut. 

Op het VPeP-congres van 30 september 2016 gaf ik met Ingrid Joosten een workshop, met de titel "twee zielen, een gedachte(goed), regulatie in het spel van lichaam en emoties".

Samen met Nicola Bogaarts gaf ik een workshop van drie avonden aan (basis)psychologen, GZ-psychologen en psychotherapeuten: "Mijn positie in de (psycho)therapie". 

 

Verder gaf ik een aantal keer op Hogeschool Leiden les in de minor 'psychosomatiek' over diagnostiek en behandeling van somatoforme stoornissen en psychopathologie.

 

Aan de universiteiten van Utrecht, Amsterdam en Leiden gaf ik introductiecolleges over persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie. 

 


 

CRKBO logo
bottom of page