Naast therapie bied ik ook scholingen aan op het gebied van persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie, behandeling van somatoforme stoornissen, existentiële thema's en samenwerking met andere disciplines. Ik ben door het CRBKO erkend als docent.

Ik ben aangesloten bij het collectief 'Sprekend Lichaam', waarin zowel psychotherapeuten als psychosomatisch fysiotherapeuten actief zijn in het geven van scholingen en consultatie.

 

Op het VPeP-congres van 30 september 2016 gaf ik met Ingrid Joosten een workshop, met de titel "twee zielen, een gedachte(goed), regulatie in het spel van lichaam en emoties".

Op 21 april 2018 heb ik met Annechien Koch een workshop geven op de verdiepingsdagen voor psychosomatisch fysiotherapeuten. De titel van de workshop luidde: "onvoldoende verklaard, voldoende bedaard?" en ging over zelfregulatie als therapeut. 

Samen met Nicola Bogaarts gaf ik een workshop van drie avonden aan (basis)psychologen, GZ-psychologen en psychotherapeuten: "Mijn positie in de (psycho)therapie". 

 

Verder gaf ik een aantal keer op Hogeschool Leiden les in de minor 'psychosomatiek' over diagnostiek en behandeling van somatoforme stoornissen en psychopathologie.

 

Aan de universiteiten van Utrecht, Amsterdam en Leiden gaf ik introductiecolleges over persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie. 

In het voorjaar van 2022 gaf ik met Anke Hagen een 5- daagse basiscursus Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie aan de RINO in Utrecht. Deze is jaarlijks in het curriculum opgenomen.